PRIMAMO VAUČERE ZA 2024. GODINU

Aktivni odmor

Paraglajding

Jedrenje padobranom ili paraglajding spade u vazduhoplovne sportive I jedan od najlakših načina je da se ostvari san o letenju I ujedno uživa u prelepim zlatiborskim pejzažima. Zbog pogodnih terena I odgovarajuće vazdušne struje paraglajding na Zlatiboru je u ekspanziji poslednjih godina. Čigota I Tornik su jedna od omiljenih uzletišta paragladera.

Jahanje

Jahanje je jedna od najpopularnijih aktivnosti u kojima uživaju sve generacije. Na Zlatiboru, zbog prelepih planinskih pejzaža I svežeg vazduha jahanje predstavlja jednu od omiljenih aktivnosti turista. Ranč “Zova“ koji se nalazi u mirnom delu Zlatibora I pruža sjajne uslove za sportsko I rekreativno jahanje.

Zip line

Zip line je nastao iz potrebe da se premoste klisure I duboke reke u planinskim oblastima, gde nije bilo moguće napraviti most. Na Zlatiboru je ovaj vid ekstremne zabave u prirodi moguć na nekoliko lokacija. Zip line u Ljubišu, Zip line na Torniku, Zip line u Avantura parku i Zip line u Dino parku.

Kvadovi

Zlatibor je pravi izbor za sve ljubitelje off-road avantura I adrenalina. Istraživanje planina kvadovima I četvortočkašima je doživljaj koji će boravak na Zlatiboru učiniti jedinstvenim I nezaboravnim. Mnogobrojne su maršute kojima se možete upustiti u avanturu na četiri točka – vožnja ka Torniku, Zlatiborskim jezerima, Semegnjevu, Čigoti i spomeniku na Šumatnom brdu. Kvadovi i četvorotočkaši mogu se iznajmiti na nekoliko lokacija u turitičkom centru: u Rujanskoj ulici, preko puta autobuske stanice i luna parka, kao i iznad pijace i Avantura parka.

Karting

Ljubitelji adrenalina, brze i bezbedne vožnje na Zlatiboru mogu uživati u kartingu. Karting staza na Zlatiboru nalazi se nedaleko od centra naselja,na idealnoj lokaciji u prirodnom ambijentu borove šume. Staza je uređena i obezbežena prema neophodnim standardima i pruža vrhunsku zabavu uz maksimalnu bezbednost. Obezbeđena je sigurnosna oprema i uputstva za bezbednu vožnju, a boravak svi osoba na karting stazi prate odgovrna lica.

Trim staze - teretane na otvorenom - dečija igrališta

Zlatibor ima brojne teretane na otvorenom, trim staze i vežbališta koja su uređena na nekoliko lokacija l na raspolaganju su potpuno besplatno. Sportski park nalazi se na ulazu u turistički centar Zlatibora, preko puta hotela „Olimp“U okviru sportskog parka uređeni su tereni za odbojku na pesku i basket, teretana sa spravama za vežbanje i atletska staza.Na Zlatiboru su pored sportskog parka uređene još dve trim staze sa spravama za vežbanje. U hladovini borove šume, iznad hotela „Iris“,uređena je savremena trim staza dužine 290 metara, čija podloga je tartan. U naselju Karaula nalazi se trim staza dužine 740 metara koja je formirana na mekoj podlozi. Teretane na otvorenom i igrališta za decu nalaze se na još nekoliko lokacija u turističkom centru Vežbališta i igrališta za decu uređena su i u okviru kompleksa Ski centra Tornik, u parku u Čajetini, Sirogojnu i na izletištu pokraj vodopada u Gostilju.

Paintball

Kao planina koja je postala sinonim za neograničenu zabavu i avanturu, Zlatibor se može pohvaliti i terenom za paintball, pa je u organizaciji paintball kluba moguće uživati u ovoj nesvakidašnjoj igri. Kao izrazito timska igra, paintball je idealan za organizovanje tim bilding aktivnosti i druženja grupe prijatelja, kolega ili saradnika. Teren za paintball nalazi se na kilometar udaljenosti od centra Zlatibora, pored magistralnog puta. Teren je dimenzija 80×80 metara, a konfiguracija terena i okruženje borove šume čine ga jedinstvenim u Srbiji.

Golf

Tereni zlatiborskih livada i padina pogodni su za popularnu sportsku disciplinu golf. Ova opuštajuća sportska disciplina omogućava vežbanje i igranje na prirodnim pašnjacima Zlatibora bez grinova i rupa. Gađa se pobodena zastavica na distancama od 70 do 650 metara. Na raspolaganju su tri terena, pomoć kedija za markiranje loptica laserski rangefinder, kolica, radio veza i mogućnost najma kvada.

Streličarstvo

Streličarstvo, kao sportska disciplina u Srbiji, ima veoma dugu tradiciju, a poslednjih godina postalo je sve popularnija rekreativna aktivnost na otvorenom. Kao veoma atraktivnan i zabavan vid provođenja slobodnog vremena i rekreacije u prirodi, pojedincima i grupama daje mogućnost da se u opuštajućem ambijentu Zlatibora oprobaju u ovoj veštini.

Lov na blago

Lov na blago – metal detektor: zabava na Zlatiboru može biti upotpunjena nesvakidašnjom i atraktivnom igrom – lov na blago. Igra obuhvata potragu za vrednim starim novčićem ili kovanicom koji je prethodno sakriven. Pored uzbudljive potrage igra predstavlja i pravo uživanje u autentičnom zlatiborskom ambijentu.

Lov

Zlatibor je planina koja se može pohvaliti odličnim uslovima za razvoj lovnog turizma. U lovištu se gazduje srnećom divljači, divljom svinjom,a od sitne divljači zecom, poljskom jarebicom, prepelicom, divljom patkom. Od zveri u lovištu je gazduje vukom, lisicom i šakalom, a medved je prisutan u sve većem broju kao strogo zaštićena vrsta divljači. U okviru lovišta moguće je organizovatii komercijalni lov, a najveće interesovanje je za lov vuka sa čeke u zimskom period, lov prepelice, lov na srndaća i divlje svinje

Rekreativni ribolov

Rekreativni ribolov moguć je na vodama ribarskog područja „Zlatibor“ koji čine ribolovne vode, vodotok ili deo vodotoka: Uvac, Rzav, Crni Rzav, Dobroselička reka, Ribnica, Katušnicai veštačko akumulaciono jezero Ribnica. U vodama zlatiborskih reka i Ribničkog jezera zabeležno je prisistvo čak 11 različitih vrsta riba. Rekreativni ribolov iz čamca na akumulaciji Ribničko jezero i kupanje u jezeru nisu dozvoljeni.

Kanjoning

Jedinstvenu adrenalinsku avanturu koja podrazumeva prolazak kroz uske i kamenite delove nekih od najlepših kanjona Srbije moguće je doživeti i na Zlatiboru. Uz pratnju licenciranog planinarskog vodiča moguće je upoznati svu lepotu netaknute prirode i istražiti skrivene i teško dostupne delove Zlatibora. Pešačenje i istraživanje kanjona Uvca i sela Stublo, kanjona Crnog Rzava, kanjona Ribnice samo su neke od adrenalinskih tura koje su na raspolaganju.

Orijentiring

Orijentiring je sport i aktivnost za sve generacije, podjednako atraktivan kako odraslima tako i deci, kako pojedincima tako i grupama. Takmičari uz pomoć karte i kompasa za najkraće moguće vreme treba da pronađu određeni broj kontrolnih tačaka na terenu i to onim redosledom kako je nacrtano na karti. U svakom trenutku takmičari moraju znati gde se nalaze, i da donose odluku o tome kojim pravcem će se kretati kako bi najbrže obišli celu stazu i pronašli sve kontrolne tačke. Orijentiring je sve popularnija aktivnostPlaninarski klub “Tornik” bavi se organizacijom orijenitiring aktivnosti.

KUPALIŠTA I BAZENI

 • Bazen “Olimp“
 • Bazen “ Romantika“
 • Bazen “ U Gostilju“
 • Bazen “ U Golovu“
 • Kupalište “Trčinoga“
 • Kupalište “Zlatiborska jezera“
 • Kupališta “Jokino vrelo“
 • Kupalište “Kod Komša“
 • Kupalište “Boškova voda“
 • Kupalište “Božovića vodenica“

PEŠAČKE STAZE

 • Staza “Centar – spomenik“
 • Staza “Centar –Čuker (Čigota) “
 • Staza “Mali semegnjevski krug“
 • Staza “Centar – vidikovac Gradina“
 • Staza “Centar – vidikovac Obadovo brdo“
 • Staza “Centar -Tornik“
 • Staza “Tornik-Čigota“